پارس دیتا
کد: KB-SW-C2-FA-3
زمان انتشار: چهارشنبه 11 بهمن 1391

ایجاد و ویرایش رکوردهای DNS در کنترل پنل میزبانی DirectAdmin

سامانهٔ نام دامنه (Domain Name System) که به اختصار DNS خوانده می‌شود، روشی سلسله مراتبی است که بانک اطلاعاتی مربوط به نام های نمادین و معادل IP آنها را بر روی کل شبکه اینترنتی توزیع کرده است.
(DNS (Domain Name System به کامپیوترها اعلام می دارد که چگونه یکدیگر را در اینترنت پیدا کنند. وقتی که آدرسی در مرورگر وارد می شود، (ISP (Internet Service Provider جهت تعیین مقصد درخواست شما، آن را با DNS چک می نماید.به علت اینکه نام دامنه همیشه یک IP مشخص ندارد و چون هر سرور بر روی اینترنت دارای یک آدرس IP می باشد، هر زمانی که تغییر هاست صورت می گیرد، در واقع تغییر سرور و در نتیجه تغییر IP انجام می گیرد. DNS یک رکورد از نام دامنه شما و آدرس IP سروری که می بایست به آن ارجاع شود را در خود نگه می دارد. جهت ورود به یک سایت می بایست از آدرس آن اطلاع داشت. لازم بذکر است که آدرس وب سرور ها با آدرس IP آنها مشخص می شود، اما به خاطر سپردن آدرس IP بسیار دشوار است، لذا می توان به جای این آدرس IP، از نامهای نمادین Domain Name استفاده کرد. برای هر Domain Name یک IP در نظر گرفته شده است. مثلا IP آدرس گوگل 173.194.34.232 است (این IP مشمول مرور زمان می شود) که می توان برای دسترسی به گوگل هم از آدرس IP و هم از آدرس www.google.com استفاده کرد.

جهت ایجاد و ویرایش رکوردهای DNS در کنترل پنل میزبانی DirectAdmin از راهنمای ذیل استفاده نمائید.

رکوردهاي DNS سايت شما از قبل و با در نظر گرفتن آدرس سرورهاي مختلف پارس ديتا، مقدار دهي شده است و به هيچ عنوان توصيه نمي شود که اين مقادير را بدون داشتن دانش کافي در اين زمينه تغيير دهيد.

طریقه انجام به شرح ذیل می باشد:

با استفاده از مسیر ذیل به بخش ادمین کنترل پنل میزبانی وارد شوید:

http://yourdomain.com:2222

گزینه DNS Management را کلیک نمائید.

نام رکورد موردنظر را در فیلد سمت چپ و IP آن را در فیلد سمت راست قرار دهید و سپس گزینه Add را کلیک نمائید.

از رکورد A يا همان رکورد آدرس، جهت Map کردن يک آدرس IP بر روي يک Domain Name استفاده مي گردد. به طور مثال مي خواهيم sub.yourdomain را در سرور دیگری به غیر از سروری که yourdomain آن‌جاست Host کنيم. در اين صورت مي بايست يک A Record براي آن ايجاد و IP مربوط به Host مقصد را وارد نمائيم.

نام NS موردنظر را در فیلد سمت چپ و مقدار آن را در فیلد سمت راست قرار دهید و سپس گزینه Add را کلیک نمائید.

رکوردهای NS، نامهای سرور معتبر برای دامنه را مشخص می سازد و برای آدرس دهی فضای میزبانی دامنه استفاده می شود.

نام MX رکورد موردنظر را در فیلد سمت چپ و مقدار آن را در فیلد سمت راست قرار دهید و سپس گزینه Add را کلیک نمائید.

از MX Record برای تعريف مشخصات سرویس دهنده ایمیل استفاده می گردد. در واقع، وقتی ایمیلی به یک آدرس در دامنه ای ارسال می شود، مثلا برای admin@parsdata.info، توسط MX Record های موجود در این دامنه ، به آدرس صحيح انتقال داده مي شود. جهت اطمینان از ارسال ایمیل به مقصد، می توان رکورد های MX سرورهای دیگر را، در DNS تعریف نمود.

نام رکورد موردنظر را در فیلد سمت چپ و مقدار آن را در فیلد سمت راست قرار دهید و سپس گزینه Add را کلیک نمائید.

در واقع CNAME Record، نامی است مستعار برای رکورد دیگر بدین صورت که بر خلاف A Record که به یک آدرس IP اشاره می کند، این رکورد برای اشاره به یک نام کاربرد دارد. یکی از مهمترین کاربردهای CNAME Record، مهیا کردن دسترسی به Web Server از طریق دو استاندارد www.domain.com و domain.com (بدون www) می‌باشد. این کار بدین صورت انجام می‌شود که یک CNAME Record برای www دامین ساخته و به نام کوتاه آن (بدون www) آدرس دهی مي شود.

IP موردنظر را در فیلد سمت چپ و مقدار آن را در فیلد سمت راست قرار دهید و سپس گزینه Add را کلیک نمائید.

PTR Record بر خلاف رکورد A که یک دامنه به یک IP اشاره دارد در PTR یک آدرس IP به یک دامنه اشاره میکند. رکوردهای Pointer جهت پرس و جوی بازگشتی استفاده می شوند. برای مثال، جهت مرتبط شدن 192.168.0.1 به دامنه yourdomain.com ، می بایست به صورت ذیل عمل کرد:
192.168.0.1 PTR yourdomain.com.

رکوردهای PTR تنها در صورتی مفید می باشند که، دارای یک IP اختصاصی باشید.

نام رکورد TXT را در فیلد سمت چپ و مقدار آن را در فیلد سمت راست قرار دهید و سپس گزینه Add را کلیک نمائید.

رکورد TXT جهت اضافه کردن چهار چوب های دلخواه توسط Administrator ميزباني در نظر گرفته شده است. از جمله اين موارد مي توان به "اجراي چهارچوب سياستگذاري مشخصات فرستنده ايميل - SPF" اشاره کرد.

نام رکورد موردنظر را در فیلد سمت چپ و IP آن را در فیلد سمت راست قرار دهید و سپس گزینه Add را کلیک نمائید.

توسط AAAA Record، می توان یک IPV6 برای نام دامنه یا زیر دامنه تعریف نمود.

نام رکورد SRV را در فیلد سمت چپ و مقادیر مربوط به فیلد SRV را در فیلد سمت راست قرار دهید و سپس گزینه Add را کلیک نمائید.

رکوردهای SRV جهت مشخص نمودن محل یک سرویس به کار می رود و معمولا جهت برقراری ارتباط با Directory Server هائی مانند LDAP استفاده می شود. در مجموع رکوردهای SRV جهت Load Balancing پیشرفته و مشخص نمودن پورتهای مشخص برای سرویسها،استفاده می شود. برای مثال یک وب سرور که بر روی پورت 8080 به جای پورت معمول 80، کار می کند(این یک مثال می باشد و این پورت، توسط بیشتر مرورگرها پشتیبانی نمی شود). محل سرویس توسط مقادیر ذیل تعریف می شود. Target : نام دامنه سرور که به رکورد A ارجاع می کند. Priority : یک عدد جهت اولویت دهی می باشد و زمانی استفاده می شود که چند سرور، یک سرویس را ارائه می دهند(عدد کوچکتر، اولویت بالاتری دارد). Weight : جهت Load Balancing پیشرفته استفاده می شود. Port : عدد پورت TCP/UDP بر روی سرور است که سرویس را ارائه می دهد. یک مثال از ساختار رکورد SRV به شرح ذیل می باشد.

_http._tcp.www.pantz.org. IN SRV 0 2 80 www.pantz.org.
IN SRV 0 1 80 www2.pantz.org.
IN SRV 1 1 8080 www3.pantz.org.

تغییر این فیلد می بایست با هماهنگی قبلی، با کارشناسان پارس دیتا، انجام گیرد. در صورتی که دانش کافی در زمینه این Record را ندارید، توصیه می شود این فیلد را تغییر ندهید.

جهت تعیین مقدار TTL ، گزینه مربوطه را انتخاب نموده و سپس مقدار موردنظر را وارد نمائید و یا Use Default را جهت تنظیم TTL به مقدار پیش فرض، انتخاب نمائید و سپس گزینه Save را کلیک نمائید.

آخرین بروزرسانی: شنبه 30 شهریور 1392 10:07:02