پارس دیتا
کد: KB-SW-C2-FA-74
زمان انتشار: سه‌شنبه 27 تیر 1396

روشهایی برای خالی کردن فضای هارد دیسک در ویندوز

با وجود اینکه هارد دیسک های امروزی فضای بسیار زیادی را در اختیار کاربران قرار می دهند، اما معمولا فضای اشغال شده بیش از حجم استفاده شده نمایش داده می شود، این مورد در زمان استفاده از یک هارد "SSD"، که نسبت به هاردهای معمولی حافظه‌ی کمتری دارد، بیشتر نمایان می‌گردد.

اگر همواره با کمبود حجم هارد‌درایو در ویندوز دست و پنجه نرم می‌نمائید، با استفاده از این ۷ روش و حذف فایل‌های اضافی، مقداری از فضای هارد خود را خالی نمائید.

روش اول: استفاده از ابزار "Disk Cleanup"

  • یکی از ابزار‌های داخلی ویندوز برای حذف فایل‌های موقت و بی‌اهمیت‌، ابزار "Disk cleanup" است. برای دسترسی به این ابزار، روی یکی از درایوهای سیستم، راست کلیک نموده و "Properties" را انتخاب نمائید. (روش دیگر، جستجوی گزینه "Disk cleanup" در منوی استارت ویندوز است)



  • در پنجره "Properties"، از سربرگ "General"، گزینه "Disk cleanup" را انتخاب نمائید.



  • نوع فایل‌هایی را که می‌خواهید حذف شوند را انتخاب نمائید و کلید "ok" را بفشارید. این قسمت شامل فایل‌های موقتی، فایل‌های درون سطل آشغال و فایل‌های بی‌اهمیت دیگر می‌شود.

    همچنین شما می‌توانید فایل‌های سیستمی را که در این لیست قرار ندارند را پاک نمائید. برای این کار روی "Cleanup system files" کلیک نمائید.


  • بعداز این کار می‌توانید وارد سربرگ "more options" شده و از طریق دکمه "Cleanup" موجود در بخش "system restore and shadow copies"، اقدام به حذف "data restore" سیستم نمائید. با این کار فقط "Data restore" آخر باقی می‌ماند و مابقی حذف می‌شوند. پس قبل از این کار، مطمئن شوید که سیستم مشکلی نداشته باشد.


روش دوم: نرم افزار‌هایی که حجم زیادی اشغال می‌کنند را حذف نمائید.

  • حذف برنامه‌ها، هارد را خالی می‌کند، اما بعضی از برنامه‌ها فضای بسیار کمی را اشغال می‌کنند. از طریق بخش "Program and features" در کنترل پنل ویندوز، می‌توانید روی ستون سایز کلیک نمائید تا ببینید برنامه‌های نصب شده روی سیستم، چه میزان از حجم هارد را پر نموده‌اند. راحت‌ترین راه برای رسیدن به این بخش، جستجوی گزینه "Uninstall programs" در منوی استارت است.

    اگر ستون سایز را نمی‌بینید، در گوشه راست بالای لیست، روی دکمه "Option" کلیک و "Details view" را انتخاب نمائید. دقت داشته باشید که اطلاعات این بخش همواره دقیق نیست. ممکن است برنامه‌ای حجم بالایی از هارد را پر کرده باشد اما در این بخش هیچ اطلاعاتی در ستون مربوط به سایز برنامه، نداشته باشد.



  • همچنین اگر از ویندوز 10 استفاده می‌نمائید، می‌توانید با رفتن به "Windows Settings" و وارد شدن به بخش "system"، به "Apps and Feature" دسترسی پیدا نمائید.


روش سوم: استفاده از یک برنامه آنالیز هارد درایو

برای اینکه متوجه شوید چه برنامه‌ای هارد شما را پر کرده است، می‌توانید از یک برنامه آنالیز هارد درایو استفاده نمائید. این برنامه‌ها اطلاعات هارد شما را آنالیز کرده و فایل‌ها و فولدرهایی که بیشترین حجم هارد را پر نموده‌اند را به شما نمایش می‌دهند. برنامه‌های متعددی برای این کار وجود دارند که ما در این مقاله از برنامه "WinDirStat" استفاده می‌نمائیم.

"WinDisStat" بعد از اسکن سیستم، فولدرها و فایل‌هایی که بیشترین میزان از هارد را پر نموده‌اند را نمایش می‌دهند. توجه نمائید فقط فایل‌های شخصی را پاک نمائید و فایل‌های سیستمی مهم را پاک نکنید. اگر در فولدر "Program Files"، فولدری را مشاهده نمودید که حجم بالایی از هارد را پر کرده است، می‌توانید آن برنامه را پاک نمائید. "WinDirStat" حجم برنامه‌هایی را که در بخش "Program and Features" کنترل پنل سیستم، حجم آنها مشخص نیست، به شما اعلام می‌نماید.



روش چهارم: پاک کردن فایل‌های موقتی

برنامه "Disk Cleanup" ویندوز، برنامه مفیدی است، اما فایل‌های موقت برنامه‌های دیگر را پاک نمی‌نماید. برای مثال، فایل‌های موقت مرورگر فایرفاکس یا گوگل کروم را پاک نمی‌کند. این برنامه‌ها می‌توانند چندین گیگابایت از هارد را پر کنند (کش مرورگرها برای صرفه‌جویی در وقت، از هارد دیسک استفاده نموده و اطلاعات سایت‌ها را در هارد ذخیره می‌نمایند. اما زمانی که هارد پر شده باشد، نیازی به این فایل‌ها نیست.)

برای پاک کردن فایل‌های موقت و بلا استفاده سیستم، از برنامه "CCleaner" استفاده نمائید. این برنامه فایل‌های بلااستفاده برنامه‌های نصب شده و همچنین برنامه‌های ویندوزی که "Disk Cleanup" به آنها دسترسی ندارد را پاک می‌نماید.



روش پنجم : پاک کردن فایل‌های تکراری

برای پیدا و حذف نمودن فایل‌های تکراری در سیستم، از برنامه‌های مربوط به این کار استفاده نمائید. این فایل‌ها اضافی هستند و می‌توانند حذف شوند. برای این کار از برنامه "DupeGURU" استفاده نمائید. این برنامه به صورت رایگان، فقط می‌تواند ۱۰ فایل را همزمان پاک کند یا انتقال دهد، اما به شما میزان حجم اشغال شده توسط فایل‌های تکراری را نمایش می‌دهد.



روش ششم: میزان حجم اشغال شده توسط "System Restore" را کم نمائید.

"System Restore" برای ساخت نقاط "Restore" از هارد درایو استفاده می‌نماید. اگر می‌خواهید حجم اشغال شده توسط آن‌ها را کم کنید، وارد "System Protection" ویندوز شوید و از سربرگ "System Protection" روی دکمه "Configure" کلیک نمائید. در این قسمت می‌توانید میزان هارد مجاز برای "Restore point" را مشخص نمائید.


روش هفتم: گزینه‌هایی برای استفاده در موارد بحرانی

قطعاً این روش‌ها مقداری از هارد دیسک سیستم را آزاد می‌نماید، اما این روش‌ها، قسمت‌های مهمی از سیستم را از کار می‌اندازد. ما استفاده از هیچ کدام از این روش‌ها را پیشنهاد نمی‌نمائیم، اما اگر واقعاً نیاز به فضای خالی دارید، این‌ها کمک خواهند نمود.


غیرفعال نمودن "Hibernation":

زمانی که سیستم "hibernate" می‌گردد، اطلاعات "Ram" را روی هارد کپی می‌نماید. با این کار با روشن شدن سیستم، اطلاعات به "Ram" منتقل می‌گردد و سیستم به شرایط قبل از خاموش شدن، باز می‌گردد. برای غیر فعال کردن این قابلیت به صورت ادمین وارد "CMD" شوید و این دستور را تایپ نمائید:

powercfg /hibernate off

برای فعال کردن دوباره این قابلیت وارد "CMD" شوید و عبارت زیر را تایپ نمائید:

powercfg /hibernate on


غیرفعال نمودن "System Restore" : اگر کم‌کردن حجم قابلیتی که در بخش قبل توضیح داده شد، برای شما کافی نبود، از طریق "System Protection" و دکمه "Configure" وارد بخش مربوط به "System Restore" شوید و گزینه "Turn off System Protection" را انتخاب نمائید.

آخرین بروزرسانی: سه‌شنبه 27 تیر 1396 9:01:43