پارس دیتا
کد: KB-SW-FA-3
زمان انتشار: یکشنبه 18 مرداد 1394

میزبانی وب (Host) چيست؟

یک وب سایت پس از طراحی جهت نمایش بر روی فضای اینترنت نیاز به یک سرور میزبان دارد. عرضه این سرویس توسط شرکت های ارائه دهنده خدمات hosting در اختیار مدیران سایت (کاربران) قرار می گیرد. سرویس های میزبانی انواع متنوعی دارند که به عنوان نمونه می توان به میزبانی اشتراکی، میزبانی وب اختصاصی، میزبانی ابری و ... اشاره کرد.
میزبانی وب (hosting) چیست؟

زمانیکه طراحی یک سایت به اتمام می رسد، نیاز است که اطلاعات سایت بر روی یک سیستم کامپیوتری که به عنوان سرور است قرار گیرد. راه اندازی یک سرور بر روی یک کامپیوتر رو میزی نیز امکان پذیر است، اما به دلیل اینکه سیستمی که به عنوان سرور در نظر گرفته می شود بایستی از سخت افزار قوی برخوردار باشد و همچنین نیازمند نیروی انسانی با دانش تخصصی شبکه و پشتیبانی است، اکثر سازمان ها و افرادی که وب سایت دارند، میزبانی سایت خود را به شرکت هایی که خدمات میزبانی وب را ارائه می دهند، می سپارند.
هاست نوعی سرویس اینترنت میزبان است که اجازه می دهد، بازدیدکنندگان و سازمان ها به وب سایت ها، با استفاده از شبکه جهانی وب دسترسی داشته باشند. حال بعد از تهیه سرور، سیستم عامل (ویندوز و یا لینوکس) روی آن نصب می گردد و سپس بعد از نصب برنامه های مورد نظر، آن سرور به عنوان هاست قابل استفاده و ارائه می گردد. شایان ذکر است یک سرور میزبانی بایستی همیشه روشن و به صورت 24 ساعته متصل به اینترنت باشد.
هاست می تواند هم بر روی سرورهای داخل و هم خارج از کشور واقع باشد.



انواع سرویس های میزبانی وب قابل ارائه در شرکت های هاستینگ:
میزبانی اشتراکی (shared hosting):

در این نوع میزبانی، با توجه به وب سرور ( از قبیل IIS ، Apache و... ) و منابع سخت افزاری که برای سرور میزبان در نظر گرفته شده است، تعدادی وب سایت به صورت مشترک بر روی سرور قرار گرفته و سرویس دهی می شوند. در این میزبانی امکانات و فضا موجود بین مشترکان تقسیم و بسته به منابع اختصاص داده شده به آنها نظیر Ram , Cpu و...، میزبانی می گردند.

در این نوع میزبانی، شرکت ارائه دهنده خدمات هاستینگ این امکان را به مشتریان خود می دهد که با توجه به پلانی که تهیه نموده اند فضایی را به همراه یک کنترل پنل مدیریتی هاست ( از قبیل کنترل پنل Helm , DirectAdmin,Cpanel,... ) بر روی سرور میزبان در اختیار گیرد و به دلخواه آن را با Resource هاي متفاوت تقسیم بندی و در اختیار مشتریان خود قرار می دهد و بدین صورت به کسب و کار و در آمد می پردازد. ارائه این نوع سرویس از طرف ریسلر نياز به تخصص در زمينه هايي چون سرور، نصب نرم افزار و manage ويندوز ندارد.

در این نوع میزبانی، همانطور که از نام آن مشخص است، کلیه منابع سرور در اختیار یک کاربر است به صورتیکه می توانند به دلخواه و تنها با مدیریت خود از آن استفاده نمایند. عمدتا سازمانها، موسسات بزرگ و همچنين شركت هايي كه امنيت وب سايت هايشان بسيار مهم و حياتي است و از حساسيت بالايي برخوردار است و از سوي ديگر مي خواهند سرعت، ترافيك و كنترل بيشتر و بهتري بر روي فضاي خود داشته باشند، براي تهيه يك سرور اختصاصي اقدام مي كنند.

میزبانی هاست اختصاصی (Dedicated Host):

سرویس هاست اختصاصی که اصطلاحا Dedicated Hosting Services نامیده می شود به خدماتی گفته می شود که در آن منابع سرور از قبیل Ram، Cpu و... بین تعداد بسیار اندکی دامنه به اشتراک گذاشته می شود که نتیجه اصلی آن، سروری کم کاربر و با Load پایین تر نسبت به سرویس های هاست اشتراکی می باشد. این سرویس اغلب برای سایت هایی که تعداد ارجاع و یا بازدید بالا دارند مناسب است. با در نظر گرفتن فاکتور استفاده از منابع سرور و همچنین هزینه سرویس، هاست اختصاصی سرویسی مابین هاست اشتراکی (Share Hosting) و سرور اختصاصی (Dedicated Server) است که می توان با صرف هزینه ایی مناسب و برخورداری از امکانات بیشتری در Dedicated Host از میزبانی پایداری بهره مند گردید.

اشتراک فضای سرور این نوع میزبانی شبیه میزبانی سرور اختصاصی می باشد با این تفاوت که کاربر خود مالک سرور می باشد و سخت افزار آن را تهیه می کند و شرکت سرویس دهنده، تنها نگهداری فضای فیزیکی سرور و همچنین تامین برق و خدمات اینترنت و پهنای باند آن را به صورت 24 ساعته بر عهده دارد.

میزبانی ابری (Cloud Host):

در این نوع میزبانی که به میزبانی ابری مشهور است، اطلاعات سایت بر روی بیش از یک سرور قرار می گیرند که عملا همه آنها خدمات واحدی یعنی نمایش سایت بر روی فضای اینترنت را ارائه می دهند. ویژگی بارز این نوع میزبانی، افزایش UpTime بودن سایت به دلیل قرار داشتن آن بر روی چند سرور است، به طوریکه اگر یکی از آنها مختل شود، سرور دیگر خدمات میزبانی سایت را انجام می دهد. در این صورت وب سایت تنها به یک سرور متکی نخواهد بود و مجموعه ایی از سرورها این سایت ها را سرویس دهی می کنند. این نوع سرویس میزبانی به دلیل قابلیت اطمینان بسیار، از محبوبیت ویژه ایی در بین کاربران برخودردار است. موتور جستجوی گوگل نمونه ایی از هاست ابری می باشد که می توان گفت کاربران داون بودن آن را متوجه نمی شوند.

همچنین جهت اطلاعات بیشتر در زمینه هاست به مقاله ای که در این زمینه تهیه شده است، مراجعه نمائید.
آخرین بروزرسانی: سه‌شنبه 9 آبان 1396 15:55:23