زمان انتشار:
چهارشنبه 26 فروردین 1394
نحوه مقابله با هک شدن اکانتهای ایمیل و بالابردن امنیت آنها
در جامعه سایبری، کمتر کسی است که با پست الکترونیکی آشنایی نداشته و از آن جهت ایجاد ارتباط استفاده ننماید. با این وجود دسترسی شخصی به غیر از شما به آدرس ایمیلتان ممکن است باعث ایجاد مشکلات بیشماری گردد. با توجه به ورود ویروس های جدید به دنیای اینترنت و همچنین افزایش تعداد هکرهای تازه وارد، ارائه راه کارهایی جهت افزایش هرچه بیشتر امنیت اکانت های ایمیل ضروری به نظر میرسد.
جهت آگاهی از راه حل های افزایش امنیت ایمیل ها، مراحل ذیل را دنبال نمائید.
- گذرواژه: کلمه عبوری که جهت دسترسی به اکانت ایمیل مورد استفاده قرار می گردد، می بایست شامل Password Policy های استاندارد تعریف شده بین المللی باشد که معمولا توسط نرم افزار مدیریت ایمیل مورد استفاده به کاربران پیشنهاد می گردد. بدین صورت احتمال هک شدن اکانت ایمیل به وسیله مواردی نظیر حدس زدن Password و یا Password List ها از سوی Hacker بسیار کم شده و در برخی موارد به طور کامل از بین خواهد رفت. همچنین باید این نکته را نیز در نظر گرفت که تعریف یک گذر واژه برای چند اکانت مختلف میتواند باعث Hack شدن یکجای تمامی اکانت ها گردد و به این جهت می بایست از انجام آن خودداری نمود.
به طور معمول مواردی که می بایست جهت تعیین کلمه عبور اکانت ایمیل در نظر گرفت به شرح ذیل می باشد:
1) طول کاراکترهای کلمه عبور می بایست بیش از 8 عدد باشد.
2) در کاراکترهای کلمه عبور می بایست حتما از ترکیب اعداد، حرف بزرگ و کوچک لاتین و کاراکترها استفاده گردد.
3) کلمه عبور نباید شامل نام دامنه یا اکانت ایمیل مورد استفاده باشد.
- فیشینگ: نوعی دیگر از کلاه برداری هایی که در دنیای سایبری رخ میدهد، استفاده از فرم های تقلبی ( مانند فرم ورود به حساب Gmail، Facebook، ... ) می باشد که با درخواست نام کاربری و کلمه عبور اکانت ایمیلتان قصد Hack نمودن اطلاعات و سوء استفاده از اکانت ایمیل را دارند. این فرم ها کاملا مشابه فرم اصلی طراحی شدند، لذا قبل از وارد نمودن اطلاعات به لینکی که در Address Bar مرورگر اینترنتی ذکر شده است توجه نمائید که حتما مربوط به سایت درخواست کننده مشخصات کاربری مشخص شده در فرم باشد.
- فایل های پیوست: برخی از Hacker ها برای دسترسی به کلمات عبور ذخیره شده روی کامپیوتر فرد قربانی، اقدام به ارسال نرم افزارهای Hack کلمه عبور به ایمیل می نمایند. بدین صورت که پس از Download و اجرای فایل پیوست، نرم افزار در هارد سیستم کاربر اجرا شده و تمامی کلمات عبور ذخیره شده در registry ویندوز و حافظه مرورگر کامپیوتر مقصد را برای Hacker ارسال می کند. بدین صورت نه تنها اکانت ایمیل کاربر Hack می شود، بلکه اطلاعات مهمتر دیگری نظیر مشخصات حساب های بانکی هم در معرض خطر قرار می گیرند. لذا فایل های پیوست ایمیل ها را تنها در موارد که منتظر دریافت آن ایمیل هستید باز نمائید. در غیر این صورت حتما از یک آنتی ویروس معتبر جهت Scan نمودن فایل پیوست استفاده نمائید.