زمان انتشار:
چهارشنبه 8 اسفند 1397
چگونه ایمیل های جعلی را در Outlook شناسایی نماییم
ارسال ایمیل های جعلی روشی بسیار ساده می باشد که برای کلاهبرداری استفاده می گردد، در این روش هکران و یا حتی افراد معمولی با ارسال ایمیل های جعلی در قالب ایمیل اصلی افراد، باعث می گردند کاربران شما بجای برقراری ارتباط با شما با هکرها تبادل اطلاعات نمایند. این روش زمانی حائز اهمیت است که اطلاعات مهمی نظیر اطلاعات بانکی، مدارک و سندهای بسیار مهم اداری، معاملات با شرکا یا شرکت های خارجی، تبادلات ارزی و... از طریق ایمیل انجام گردد. لذا در این زمان هکرها به راحتی امکان دریافت اطلاعات این چنین ارزشمندی را خواهند داشت.
برای مثال هکر ها با شنود ایمیل ها، لیست مشتریان اصلی شرکت ها را بدست آورده و سپس با تغییر یک یا چند حرف از ایمیل ها و یا نام دامنه اصلی یا با استفاده از اسکریپتی با نام ایمیل شما به خودتان ایمیل ارسال می نمایند. به عنوان مثال در ایمیل های جعلی از کاربران خواسته می شود که مبلغ را به جای اینکه به شماره حساب های اصلی شرکت پرداخت نمایند به یک شماره حساب مشخص شده در ایمیل جعلی واریز نمایند و یا با کلیک به روی یک لینک آلوده رمز عبور اکانت را تغییر دهند و....
البته ارسال ایمیل جعلی صرفاً برای کلاهبرداری استفاده نمی شود و در مواردی مشاهده شده افراد به قصد شوخی، تهدید و… نیز از این روش استفاده می نمایند، بنابراین احتمال اینکه شما هم از این دست ایمیل ها دریافت نمایید نیز وجود دارد.
مشاهده هدر ایمیل در Outlook:
-
برای تشخیص ایمیل های جعلی، می بایست به هدر ایمیل دریافت شده مراجعه نمایید. برای این کار ایمیل مورد نظر را باز نمایید سپس در قسمت "Options" در نسخه 2007 و یا در قسمت "Tags" در نسخه 2010 ، 2013 , 2016 نرم افزار Outlook کلیک کرده و "Message Options" را انتخاب نمایید.
- در پنجره باز شده در قسمت "Internet Headers" امکان مشاهده اطلاعات مربوط به Header نیز وجود دارد.
برای جلوگیری از هرگونه سو استفاده احتمالی این چند نکته امنیتی را در نظر داشته باشید:
- ایمیل هایی که افراد ناشناس ارسال می نمایند و دارای فایل ضمیمه و لینک های آلوده هستند را از روی سرور حذف نمایید و هرگز روی لینک مربوطه کلیک ننمایید. همچنین ممکن است دارای یک فایل پیوست با پسوند اجرایی نظیر exe. باشد که با باز نمودن آن، کامپیوتر و یا شبکه را آلوده نماید.
- در صورت دریافت یک ایمیل از طرف دوست، شرکت و … که در آن بر انجام کاری تاکید شده، نظیر واریز وجه به حساب حتما از طریق تلفن طرف مقابل هماهنگی های لازم را انجام دهید. همچنین راه های دیگری غیر از ایمیل شبیه به فکس و ... برای تبادل اطلاعات حساب های بانکی استفاده نمایید.
- در صورتی که ایمیلی جهت پرداخت یک صورت حساب دریافت نمودید، هنگام مراجعه به درگاه پرداخت دقت نمایید که در اول آدرس سایت درگاه //:https و یا نماد اعتماد الکترونیکی نیز وجود داشته باشد. در غیر اینصورت احتمال اینکه صفحه درگاه جعلی یا همان فیشینگ باشد وجود دارد.
- برای رمز عبور اکانت های ایمیل از پسورد های پیچیده و قوی که شامل حروف بزرگ، حروف کوچک، اعداد و کاراکترهای خاص نظیر #،@ و... می باشند استفاده نمایید.
- بطور مرتب از آنتی ویروس های معتبر و به روز رسانی شده جهت اسکن کلاینت و شبکه استفاده نمایید.