پارس دیتا
کد: KB-WP-C2-FA-316
زمان انتشار: یکشنبه 13 خرداد 1403

نحوه کارکرد دستور tracert

دستور یا فرمان "tracert" یکی از ابزارهای قدرتمند در سیستم‌عامل ویندوز بوده که ازآن‌جهت رفع اشکال استفاده می‌گردد. این دستور به شما اجازه می‌دهد تا مسیر هاست موردنظر خود را ردیابی نمایید و از ایرادات آن مطلع شوید. این فرمان از پیام "Echo Request" پروتکل ICMP برای بررسی دستگاه‌های مسیر تا هاست مقصد استفاده می‌نماید.
روش کار این دستور بدین گونه است که با ارسال بسته‌ای که مقدار "TTL" آن عدد ۱ است، اولین مسیریاب "Default Gateway" را بررسی کرده و در صورت برقراری ارتباط، مقدار "TTL" صفر شده و بسته‌ی ارسالی با پیام "TTL Time Exceeded" و حجم ۲۸ بایت به مبدأ خود بازمی‌گردد.
tracert

به‌منظور استفاده از فرمان "tracert" ابتدا باید محیط فرمان ویندوز شوید (در منوی استارت عبارت "CMD" را تایپ نموده). سپس می‌توانید دستور "tracert" را به همراه آدرس هاست یا آدرس "IP" موردنظر خود وارد نمایید .


 برای بررسی مسیر بین سیستم تا وب سیسکو، فرمان "tracert" به‌صورت زیر نوشته می‌شود:

tracert main command

همان‌گونه که مشاهده می نمایید ، فرمان "Tracert" با پیام "ICMP Echo Request" را به اولین مسیریاب ارسال می‌نماید. سپس مقدار "TTL" را یک عدد افزایش می‌دهد. در برخی از موارد به‌جای نمایش آدرس "IP" عبارت "Request Time Out" را مشاهده نمایید. دلیل این است که شرکت "ISP" مربوطه برای امنیت بیشتر دستگاه خود، پروتکل "ICMP" را مسدود نموده است.

نکته: توجه کنید زمانی که فقط با پیغام "Request timed out" مواجه گردید، ارتباط شما ازآنجا به بعد به‌صورت کامل قطع‌شده است و می‌توانید ادامه‌ی فرایند اشکال‌زدایی شبکه را از همان نقطه‌ای که اولین پیام "Request time out" را دریافت نموده‌اید، ادامه دهید. این فرایند تا دسترسی کامل به سایت سیسکو ادامه پیدا خواهد کرد.

در ادامه به بررسی مهمترین سوییچ های دستور "tracert" می پردازیم:

  • "Tracert" –d"

    این سوئیچ در هنگام  بررسی هاپ ها، فقط "IP" آن ها را نشان می دهد و نام آن ها "Resolve" نمی گردد.(به عبارتی نام را نشان نمی دهد) این امر باعث افزایش چشم گیر سرعت به پایان رسیدن "Trace" می گردد. 

  • tracert with -d command
  • "Tracert –h"

    مشخص نمودن حداکثر تعداد هاپ در مسیر "tracert" 

  • توسط پارامتر "h-" می‌توانید حداکثر تعداد دستگاه‌هایی که می‌توانند در مسیر فرمان "tracert" بررسی شوند را مشخص نمایید: "tracert -h 30 cisco.com" مشخص نمودن زمان "ICMP Time Exceeded"  جهت مشخص نمودن حداکثر زمان پاسخگویی به پیام "ICMP Echo Request" 

  • tracert with -h command
  • "Tracert –w"

    در دستور "tracert" می‌توانید از پارامتر "w-" استفاده نمایید. این زمان به میلی‌ثانیه بوده و عدد آن در حالت پیش‌فرض برابر ۴۰۰۰ میلی‌ثانیه یا ۴ ثانیه است. یعنی اگر به آدرسی که در دسترس نباشد پیام "ICMP Echo Request" ارسال شود، حداکثر ۴ ثانیه برای دریافت پاسخ از آن صبر نموده و سپس پیام "ICMP Time Exceeded" را دریافت می‌نماید  و "Request timed out" نمایش داده می‌‎شود. به کمک این سوئیچ می توان حداکثر مدت زمانی را که باید منتظر پاسخ از هاپ بود را تعیین نمود. این مقدار بر حسب میلی ثانیه در نظر گرفته می شود

  • tracert with -w command
  • "Tracert –s"

    برای مشخص نمودن آدرس مبدا توسط پارامتر "S-" می‌توانید آدرس "IP" مبدأ را مشخص نمایید. توجه داشته باشید که این پارامتر فقط برای آدرس "Ipv6" قابل‌استفاده است.

    "Tracert -4" و "Tracert -6"

    چنانچه بخواهید یک "Target" را لزوما با "IPv4" یا "IPv6" ردیابی نمایید این سوئیچ ها کاربرد خواهند داشت.

  • انتخاب نوع آدرس "IP"  به‌منظور انتخاب نوع آدرس "IP" می‌توانید از پارامترهای 4- یا 6- استفاده کنید. به‌عنوان‌ مثال برای بررسی سایت "cisco.com" با آدرس "IPv4" باید از دستور زیر استفاده نمایید: tracert -4 cisco.com
     نکته: توجه داشته باشید که به‌صورت پیش‌فرض اگر هر دو نسخه "IP" روی کارت شبکه سیستم شما و "Host" مقصد تنظیم‌شده باشد، آدرس IPv6 برای بررسی در اولویت قرار می‌گیرد.

آخرین بروزرسانی: شنبه 26 خرداد 1403 9:56:42